Huis Hier is 't in Plankenberg

Tekst van Eclectisch hoekensemble met huis Hier is ’t in Plankenberg (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11293)

Hoekbebouwing gedateerd 1911 in gevelsteen. Centraal voormalig winkelpand, met neorenaissancistisch getinte gevels van gele bak- en natuursteen; hoektravee met rechte balkons, verhoogd met neoromaanse torentrans en flankerende in- en uitgezwenkte topgevels.

Aanleunende burgerhuizen met witte bakstenen lijstgevels; constructieve en decoratieve onderdelen van natuursteen met neo-Lodewijk XVI-motieven.

Auteurs:  Plomteux, Greet