Groepsbebouwing van burgerhuizen en winkel

Tekst van Groepsbebouwing van burgerhuizen en winkel (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11292)

Symmetrisch uitgewerkte groepsbebouwing aan afgeschuinde hoek, bestaande uit winkel- en woonhuis, laatstgenoemde met verhoogde privé-ingang, geflankeerd door twee identieke burgerhuizen.

Hoekpand onder mansardedak (leien) met lijstgevels van gele baksteen en dito groene ornamenten; eclectische stijl met neorenaissancistische hoekbekroning; bewaarde winkelfunctie met aangepaste pui en balkon.

De aansluitende burgerhuizen (zadeldak, mechanische pannen) met bepleisterde, beschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl, onder meer met verhoogde, risalietvormende vensterstravee onder driezijdig fronton.

Auteurs:  Plomteux, Greet