Drukkerijstraat

Tussen Vrijdagmarkt en Nationalestraat. Circa 1180 ontstaan door samenvoeging van de verbrede en enigszins omgebogen Voddenstraat (ten Z. van de Steenhouwersvest) en de Guldenbrug (ten noorden van de Steenhouwersvest). Naamgeving in 1877 naar de drukkerij Plantin. Oudere namen zijn "Oudekleerkopersstraat" en "Voddenstraat". Westzijde: neoclassicistische lijstgevels nummers 8, 14, 16 naast belangwekkend neorenaissancegebouw nummer 18-20. Oostzijde: recente hoekcomplexen waartussen braakliggend terrein.