Eenheidsbebouwing drie burgerhuizen

Tekst van Geheel van eclectische meergezinswoningen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11163)

Ietwat eclectische, neoclassicistische eenheidsbebouwing (circa 1900) van drie enkelhuizen van telkens drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat). Natuurstenen (nummer 40 beschilderde) lijstgevels gemarkeerd door geblokte lisenen, doorlopende kordons en balkons; hoge rechthoekige keldervensters. Wisselwerking van getoogde, rondbogige en rechthoekige vensters met oorspronkelijke roedeverdeling.

Identieke nummers 36 en 40: balkonvensters met Ionische en Dorische zuilen als tussenstijlen en penanten, bovenaan bekronend boogveld met sgraffiti en opschrift "Avondschemering" (nummer 36) en "Dageraad" (nummer 40); balkons met balustrades.

Nummer 38 met muuropeningen in geriemde omlijsting, op bovenverdieping met slechts twee traveeën verrijkt met sleutel, halfronde balkons met sierlijke ijzeren leuning (rechter travee).

Auteurs:  Steyaert, Rita