Art-nouveau-burgerhuis Napoleon

Zogenaamd Napoleon, zie mozaïek met Napoleon-buste. Art-nouveau-enkelhuis waarvoor bouwaanvraag van 1905, naar ontwerp van Jacques De Weerdt; natuurstenen lijstgevel met venster- en deurtravee; bovenerker en balkon in rondboognis, via de stijlen van het benedenvenster verbonden met typische De Weerdt-plint; beglaasde houten vleugeldeur met smeedwerk en gekleurd glas in lood.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossers, 1905#512.
  • ELAUT A. & J. POSSEMIERS 1988: Op wandel door de belle époque, Brussel, 126.
  • VANHOVE B. 1978: De Art Nouveau-architektuur in het Antwerpse: een doorsnede, Licentiaatsverhandeling Rijksuniversiteit Gent, 90.

Auteurs:  Plomteux, Greet