Art-nouveau-groepsbebouwing De Pauw

Zogenaamd De Pauw; groepsbebouwing in art nouveau, samengesteld uit drie, telkens verschillend uitgewerkte enkelhuizen, waarvoor bouwaanvraag van 1900, naar ontwerp van August Cols en Alfried Defever.

Kleurrijk geheel van gele bakstenen lijstgevels op breukstenen plint, opgehoogd met sierlijke ijzeren erkers, balkons, zelfs een smeedijzeren waaier en consoles, tegeltableaus en originele portalen met vormgeving in art nouveau; behouden schrijnwerk, onder meer prachtige deuren.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1900#136.
  • ELAUT A. & J. POSSEMIERS 1988: Op wandel door de belle époque, Brussel, 134-135.
  • VANHOVE B. 1978: De Art Nouveau-architektuur in het Antwerpse: een doorsnede,Licentiaatsverhandeling Rijksuniversiteit Gent, 69.

Auteurs:  Plomteux, Greet