Woning Nymphea

Zogenaamd Nymphea; enkelhuis in art nouveau, waarvoor bouwaanvraag van 1904, naar ontwerp van Jos Bascourt; herkenbare, reeds eerder toegepaste elementen, als bak- en zandsteenpolychromie, geribte plint, stenen opbouw rond erker en balkon, smeedijzerwerk, bifora in hoefijzerboogomijsting en pyloonlisenen; het gevelbrede mozaïekpaneel op de derde bouwlaag is verdwenen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1904 # 888.
  • ELAUT A. & J. POSSEMIERS J. 1988: Op wandel door de belle époque, Brussel, 128.
  • VANHOVE B. 1978: De Art Nouveau-architektuur in het Antwerpse: een doorsnede,Licentiaatsverhandeling Rijksuniversiteit Gent, 46-47.

Auteurs:  Plomteux, Greet