Burgerhuis, waarvoor bouwaanvraag van 1906 naar ontwerp van Jacques De Weerdt. Witstenen gevel met lijnsculpturen, smeedwerk en kleinhout in art nouveau; de voor De Weerdt kenmerkende vormgeving met uitstulpende loggia, bekronend balkon en drielicht in paraboolomlijsting, werd in 1905 gelanceerd met "Les Mouettes", Waterloostraat 39. Golvende top en ornamenten teruggaand op neo-Lodewijk XV en XVI.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossier D2, Modern Archief 20.428, dossier 2109.
  • ELAUT A. & J. POSSEMIERS 1899: Op wandel door de belle époque, Brussel, 46.
  • VANHOVE B. 1978: De Art Nouveau-architektuur in het Antwerpse: een doorsnede , Licentiaatsverhandeling R.U.G., 91.

Auteurs:  Plomteux, Greet