Tweegezinswoning De Biekens

In spiegelbeeld uitgewerkte tweegezinswoning, waarvoor bouwaanvraag van 1901, naar ontwerp van F. Van Dijk. Eclectische compositie met vrij geïnterpreteerde stijlkenmerken van traditionele en gotische oorsprong vermengd met nieuwmodische cottage- en art-nouveau-ingrediënten; grillig gevormde trapgevels van bak- en natuursteen boven centrale gekoppelde ingangstravee en buitenwaarts aansluitende venstertravee, laatstgenoemde vermeerderd met houten erkers, smeedijzeren leuningen en tegeltableaus; mozaïekmedaillons en bas-reliëfpaneel met afbeelding van bijen. Souterrain van 70 verbouwd tot garage.

• Gemeente-archief Berchem, 0.1/5, dossier 11, 2 juli 1901.
  • ELAUT A. & J. POSSEMIERS 1988: Op wandel door de belle époque, Brussel, 106-107.