Huis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Tekst van Burgerhuis ontworpen door Jos. Bascourt (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11065)

Enkelhuis in traditionele neo-Vlaamserenaissance-stijl, twee traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (leien, nok loodrecht op straat), waarvoor bouwaanvraag van 1890 naar ontwerp van J. Bascourt, zie ook inscriptie; opdrachtgever was kunstschilder J. Ratinckx. Trapgevel van bak- en natuursteen met zwaar markerende banden, omlijstingen, ontlastingsbogen en topstukken met neogotische inslag; pseudo-kruiskozijnen met glas in lood, gekoppeld op de bel-etage; rechthoekige deur met middenkalf. Top met typisch drielicht en steigergat. Zeer ondiep woonhuis met atelier achterin de tuin.

• Gemeente-archief Berchem, 0.1/5, dossier 4, 10 februari 1890.
  • VANHOVE B., De Art-Nouveau-architektuur in het Antwerpse: een doorsnede, Licentiaatsverhandeling Rijksuniversiteit Gent, 1978, p. 34-35.

Auteurs:  Plomteux, Greet