Flatgebouw

Flatgebouw van tien bouwlagen, nieuwe zakelijkheid, 1936, naar ontwerp van Nachman Kaplansky. L-vormige constructie van gewapend beton, in de voorgevel gemarkeerd door horizontale vensterregisters onderbroken door verticaliserende halfronde balkons met ijzeren leuning; een gelijkaardige erker aan de achtergevel verlicht de ontbijtplaatsen. Eén woning per verdieping met leefruimten aan de straat, slaap-, bad- en meidenkamers in de achtervleugel. Aparte dienstingang; lift van 1948, merk Daelemans nummer 1533.

• Gemeentearchief Berchem, 0.1/5, dossier 156, nummer 8292.
  • DECKERS G. 1990: Liften, een levend technisch patrimonium, Monumenten en Landschappen 9.4 (bijlage), 8.
  • DELETANG M. 1937: Immeuble d'appartements à Anvers, Bâtir 6.61, 1507.

Auteurs:  Plomteux, Greet