Tekst van Burgerhuis in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/10962)

Dubbelhuis, waarvoor bouwaanvraag van 1904 naar ontwerp van Emile Thielens: strakke lijstgevel met bestudeerde compositie en zeer verfijnde detailtekening; belijnd parement van arduin voor de begane grond, bepleistering voor de bovengevel. Rechthoekige bovenvensters, op de bel-etage in een omlijsting met lijnen en vlakken, op de derde bouwlaag met gelijkaardige vormgeving voor paneel en consoles onder de lekdrempels. De bredere linker travee met balkon, afgesloten met ijzeren leuning; dito leuningen voor de flankerende vensters. Sedert 1978 gemeente-eigendom.

• Gemeente-archief Berchem, 01/5, dossier 17, 11 juni 1904.

Auteurs:  Plomteux, Greet