Berchemse Bouwhandel

Imposant neoclassicistisch hoekhuis met de Frederik de Merodestraat, 1910, naar ontwerp van Charles Wuyts (zie inscripties); tot op heden zetel van voornoemde maatschappij; woon- en handelspand van vier bouwlagen met bewaarde winkelpuien, centrale inkom op afgeschuinde hoek en flankerende toegangen naar kantoren en appartementen op de verdieping; volledig witstenen parement; verzorgd uitgevoerde omlijstingen, lijst- en paneelwerk, de verhoogde hoektravee met topstukken en balkons. Zie ook Ferdinand Coosemansstraat nummer 71.

• Archief Berchemse Bouwhandel.

Auteurs:  Plomteux, Greet