Burgerwoning

Alleenstaande burgerwoning met dubbelhuisopstand, van 1910 (zie top deurrisaliet).

Bakstenen lijstgevel van drie traveeën en één bouwlaag onder mansardedak (nok parallel met straat, leien en mechanische pannen) met rechthoekige dakvensters onder gebogen houten kroonlijst op halfzuiltjes.

Centraal en hoger oplopend deurrisaliet onder dito kroonlijst, flankerende vensterrisalieten onder klassiek hoofdgestel. Decoratieve verwerking van gele en witte baksteen voor muurbanden, fries en ontlastingsbogen Getoogde muuropeningen met bewaard neo-renaissance houtwerk; rondboogvenster in deurrisaliet.

Auteurs:  Kennes, Hilde