Tekst van Hoeve met losse bestanddelen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/10844)

In de jagersrust, tot restaurant omgevormde hoeve met losstaande bestanddelen, ter plaatse van de eerste pastorie.

Centraal gekasseid erf met 19de-eeuws woonhuis (nok parallel met straat) ten noorden, haakse schuur van rond 1872 ten oosten, aangepast wagenhuis (nok parallel met straat) vermoedelijk van rond 1928 ten zuiden, haaks bijgebouw van rond 1903 ten westen. Bijgebouwen grondig aangepast in functie van de horeca.

Verankerde bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen). Woonhuis opklimmend tot eerste helft 19de eeuw: heden witgeschilderde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen in vlakke arduinen omlijsting; deurtravee uitlopend op getrapt dakvenster (4 trappen + topstuk); deur in arduinen omlijsting met laat-classicistische inslag. Overigens getoogde muuropeningen. Linker zijgevel afgeschuind bij het verleggen van de rooilijn rond 1900.

• Kadasterarchief Antwerpen, mutatieschetsen Zandvliet 1872/23, 1900/15, 1903/12, 1926/8, 1928/18.

Auteurs:  Kennes, Hilde