Zeevillalaan

Vanaf Leopold II-laan tot Heilige Kruiskerk; licht geknikt tracé. Pleinvorming bij kruispunt met Raadhuisstraat, Coppietersstraat en Kervynlaan; centraal plantsoen met bronzen beeld op bakstenen sokkel: voorstelling van jongen en meisje, naar ontwerp van Bernard Caillie uit 1913, in hetzelfde jaar geschonken aan Jules Carlier, voorzitter van "L'Oeuvre du Grand Air" en tot 1963 opgesteld in de voormalige speelzaal van gelijknamige instelling (Goedeluchtstraat nummer 10).

Voornamelijk aaneengesloten bebouwing met onder meer neoclassicistisch gevelparement (nummer 2, zogenaamd "Florent"); kleine appartementen en burgerhuizen van twee à drie bouwlagen voornamelijk uit de jaren 1950 onder meer naar ontwerp van architect Libère Bonne (Wenduine); voorts achterbouwen en garages. Op de hoek bij Park Leopold II: beeldbepalend volume van vakantiecentrum Morgenrood, in 1958 gebouwd naar ontwerp van architect Robert Rubbens (Gent) in opdracht van "De Vooruitziende Vrouwen" en ter vervanging van de "Villa Maritime" uit 1903.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen.
  • HENNON J., Wenduine. Dorpsbeelden uit het verleden, Wenduine, 1993 (2 delen).