Stationsstraat

Samen met de Leopoldlaan (Concessie) de hoofdstraat en winkelstraat van de badplaats. Noord-zuid verlopend recht tracé; dubbele baan met kasseiverharding; recente beplanting en straatmeubilair. Bebouwing met veelal aangepaste begane grond; aan westzijde voornamelijk breedhuizen van twee à drie bouwlagen onder zadeldaken met veelal aangepaste begane grond; parementen met modernistische inslag (nummers 7, 15, 17, 19); enkele losstaande villa's vanaf Peter Benoitlaan met onder meer verbouwde villa (nummer 25) en dito achteringelegen herenhuis (nummer 27); oostzijde met inspringende rooilijn ter hoogte van "L'Ancien Coq" (nummers 12-14). Verspreide nieuw- en vernieuwbouw (nummers 3, 6, 8, 13, 14, 16, 31).

Auteurs:  Huys, Martine