Raadhuisstraat

Korte verbindingsstraat tussen Markt, meer bepaald opengewerkte doorgang tussen gemeentehuis en Coppieterslaan. Aaneengesloten bebouwing van twee bouwlagen, onder meer diephuizen uit circa 1935 in aansluitende bouwtrant met gemeentehuis zie trapgevels (nummers 1 en 2). Voorts modernistisch getinte rijwoningen uit de periode 1949-1954 onder meer naar ontwerp van architect A. Uyttenhove (Wenduine) en architect R. Vanderbeken (Gent) op de hoek met Zeevillalaan); getypeerd door horizontaliserende werking van erkers op verdiepingen en rechte kroonlijst van plat dak.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1949 tot 1954.

Auteurs:  Huys, Martine