Oostlaan

Van Kerkstraat naar Astridplein; geknikt tracé. Aaneengesloten bebouwing uit de periode 1948 tot 1960, overwegend naar ontwerp van en gesigneerd door Wenduinse architecten A. Uyttenhove (nummers 6, 8 en 10), L. Bonne (nummers 1, 3, 5, 15, 19 en 27). Burgerhuizen en lage appartementen met voortuintjes en garages; twee à drie bouwlagen onder plat dak. Modernistische getinte parementen in gele baksteen met gecementeerde luifels en omlijstingen, rechte kroonlijsten. Aan oostelijk uiteinde: twee alleenstaande villa's, gesigneerd L. Bonne.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, jaren 1948 tot 1960.

Auteurs:  Huys, Martine