Jokstraat

Tussen Delacenseriestraat en Schuttersstraat; geknikt tracé. Aaneengesloten bebouwing van drie à vijf bouwlagen, voornamelijk winkels en horeca. Nieuwbouw en vernieuwde parementen zoals breedhuizen met neoclassicistische, onder meer betegelde gevelparementen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw: zie nummer 4 uit 1912 naar ontwerp van architect René Derleyn (Wenduine), nummer 6 uit 1912 naar ontwerp van architect Leopold Brion (Wenduine) en nummers 9 en 11, beide deel uitmakend van eenheidsbebouwing uit 1925 naar ontwerp van architect Cosmans (Blankenberge). Tevens modernistische gevelparementen (nummers 17, 23, 24, 25). Art-deo-invloed in houtwerk nummer 10 zogenaamd "Zeelelie" (zie opschrift).

Auteurs:  Huys, Martine