Coppietersstraat

Tussen Kerkstraat en Ringlaan; noordoost-zuidwest verlopend recht tracé, onderbroken door pleinachtige verbreding ter hoogte van kruising met Zeevillalaan, Goedeluchtstraat, Raadhuisstraat en Kervynlaan. Ten oosten van Goedeluchtstraat: voornamelijk bebouwing uit jaren 1920 van twee à vier bouwlagen; ten westen ervan: lage appartementsgebouwen van twee bouwlagen onder plat dak; voornamelijk gele bakstenen parementen; geprononceerde kroonlijsten, onderbroken door onder meer erkers; zie nummer 15 uit 1948, naar ontwerp van architect Libère Bonne (Wenduine).

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1948.

Auteurs:  Huys, Martine