Prinses Marie-Josélaan (WVL8)

Van Peter Benoit- naar Zeelaan. Voor 1939, Marc Samdamlaan naar Gentse nijveraar, eigenaar van meerdere villa's in de laan.

Ten zuiden van parochiekerk en school, aaneengesloten bebouwing uit jaren 1920 en later; voortuintjes. Voorts villa's waarvan oudste opklimmen tot 1912, echter voornamelijk uit jaren 1920; accentuerende hoektorentjes bij Zeelaan (zie nummers 21, 23-25). 1981: aankoop door de gemeente van de vervallen villa "Mon Castel" uit jaren 1920 met grote tuin, eigendom van de familie Samdam, gelegen recht tegenover Kasteellaan; sloping waarna gronden ingenomen door huidig Park Ramakers.

• HANDSCHOEWERKER E., 2. Oude villawijk - Bredene Duinen, in Ter Cuere, Jaarboek 1987, p. 86.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie