Parklaan (WVL8)

Van Driftweg naar Zijdeling. Gedeelte van de oorspronkelijke "Creeckweg", later Polderstraat, vanaf Driftweg naar Bredene-Sas; tracé reeds aangeduid op P. Pourbuskaart van het Brugse Vrije (1560-1571). Huidige straatnaam van eind 1970.

Straatgedeelte Driftweg/kruispunt Frankrijklaan vormt de westelijke begrenzing van de verkaveling "S.A. Breedene", hier met rechtlijnig verloop. Bebouwing voornamelijk uit jaren 1960-1970 en later, zie toenmalige verkavelingen. Oostelijke straatzijde, nabij Driftweg: enkele oudere rijhuizen met één à twee bouwlagen onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw en 20ste eeuw, echter onder meer aangepast en/ of met vernieuwd gevelparement zie nummer 19.

• ROTSAERT D., Toponymisch glossarium van Bredene. Van Aalstraat tot Zwin, in Bredeniana. Jubileumboek 900 jaar Bredene, Bredene, 1988, p. 77.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie