Kerkstraat (WVL8)

Van Dorpsstraat naar de kerk. Zuidzijde ingenomen door het dorpsplein ontstaan na het slopen in 1966-1970 van de huizenblok tussen Kerk- en Dorpsstraat. In dezelfde saneringscontext verdwijnen ook een aantal panden aan de zuidelijke straatzijde onder meer de vroegere gemeenteschool waar nu het postkantoor Bredene 1 (nummer 2); hier voorts locatie van de pastorie (nummer 8), onderpastorie (nummer 16) op hoek bij kerkwegel, vroegere smidse (nummer 10-12) en enkele doorsneeburgerhuizen met aangepaste 19de-eeuwse kern. Nummer 10: ijzeren deurhekje met voorstelling van twee duiven en onderschrift "Ons gekot" Ter hoogte van nummer 2, klein monument "Priory Bredene 11-12 eeuw. Hypothetische voorstelling. Confrèrie 't Vynckx en Woutersmansambacht".

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie