Aanwervingsbureel voor havenarbeiders

Tekst van Aanwervingslokaal voor havenarbeiders (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/10757)

Hulppost "Kaai 142", voormalig aanwervingsbureel voor havenarbeiders, gelegen tussen tweede en derde Havendok, 1935-36, naar ontwerp van Emiel Van Averbeke. Langgerekt gebouw met symmetrisch opgebouwde gevels; gewapend betonskelet gevuld met geelbruine baksteen en blauwe hardsteen voor vensterdorpels en omlijstingen. Lange gevels geopend met acht poorten en twee hoekvensters, over gehele gevelbreedte afgeschermd door betonnen luifel.

• AERTS W., Emiel Van Averbeke (1876-1946) stadshoofdbouwmeester. Zijn bijdrage tot de moderne bouwkunst te Antwerpen, Onuitgegeven licentiaatsverhandeling Rijksuniversiteit Gent, 1977, p. 171.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Himler, Albert