Huis De dry Haringen

Eertijds "De dry Haringen", samen met nummer 17. Diephuis in wederopbouwstijl met neorocaille-elementen; drie traveeƫn en drie bouwlagen, onder zadeldak (Vlaamse pannen), van 1923 (zie gevelsteen in top), naar ontwerp van A. Ceulemans (zie gevel); bouwaanvraag van 1921.

Tweeledige in- en uitgezwenkte topgevel met natuurstenen parement, belijnd door gelede kordons. Top met vleugelstukken en bekronend gebogen fronton met schelpsluitsteen. Geblokte begane grond en schouderbogige muuropeningen. Markante, driezijdig uitspringende erker: penanten als zuilen met bladwerkkapiteel en bekronend gebogen fronton.

• Openbare Werken Lier, 1921, vierde kwartaal.

Auteurs:  Kennes, Hilde