Molenstraat

Deel van de dorpsstraat tussen Kerkplein en Turnhoutseweg. Van de vroegere bergmolen waarheen de straat voerde, opgericht in 1855, bleef alleen de nauwelijks herkenbare romp bewaard als deel van een meubelzaak op nummer 73 A. Verspringende rooilijnen. Verschillende aangepaste dorpshuizen met oudere kern, onder meer nummer 42, zie zijpuntgevels met aandak en vlechtingen en achterbouw.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Plomteux, Greet