Burgerhuis van 1922

Eertijds samen met nummer 76 zogenaamd "Het Hoefijzer", van begin 15de tot midden 18de eeuw gekende brouwerij. Later gesplitst in twee panden.

Diephuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), van 1922 (zie boogvelden derde bouwlaag). In- en uitgezwenkte topgevel van bak- en natuursteen, met neo-Vlaamserenaissance-kenmerken; rechthoekige vensters met middenkalf en rondboogvelden, waarin cartouches. Op de borstweringen der bel-etage: opschrift "In het hoefijzer". Hogerop gevelsteen met hoefijzer. Top afgelijnd door voluten. Aangepaste begane grond met smalle ingangstravee rechts.

• LENS A. en MORTELMANS J., Gids voor oud Lier, Antwerpen, 1980, p. 60.

Auteurs:  Kennes, Hilde