Winkelhuis Den Engel

Breedhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder mansardedak (leien en mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Eclectische bak- en natuurstenen puntgevel met vereenvoudigde neo-Vlaamserenaissance-elementen ; gekoppelde rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken. Top met overhoekse topstukken en bolornamenten. Natuurstenen pui tussen pilasters met uitgewerkte kapitelen waarop brede gekorniste puilijst op klossen. Verdiepte ingangsdeur links en afgerond winkelraam rechts.

Auteurs:  Kennes, Hilde