Winkelhuis De Wissel of Den Rooden Hoed

Tekst van Winkelhuis De Wissel of Den Rooden Hoed (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/10372)

Zogenaamd "De Wissel" modo "Den Rooden Hoed", heropgebouwd met behoud van winkelfunctie in eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-elementen, waarvoor bouwaanvraag van 1922 naar ontwerp van F. Flerackers. Diephuis van drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Tuitgevel opgetrokken uit bak- en natuursteen, gemarkeerd door gekoppelde muuropeningen, rechthoekig op de tweede bouwlaag, rondboogvormig boven en gevat in een korfboognis onder druiplijst. Natuurstenen winkelpui met gestileerd wortelmotief.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1922, september - december.

Auteurs:  Kennes, Hilde