Winkelhuizen Het Sonneken en De Melckstoop

Tekst van Winkelhuizen Het Sonneken en De Melckstoop (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/10370)

Eertijds "Het Sonneken" en "De Melckstoop". Art-decogetint complex van vijf traveeën en vier bouwlagen onder zadeldaken (nok loodrecht op straat); twee winkelhuizen met centrale privé-deur (trapzaal) en puien in spiegelbeeld waarvoor bouwaanvraag van 1924 naar ontwerp van G. Brion. Combinatie van lijst- en puntgeveltjes, deels gecementeerd, deels van baksteen. Rechthoekige vensters of deurvensters met balkon. Geometrische of florale cementversieringen. Aangepaste begane grond met gevelplaat: "Hier werd/ in 1801/ Jan B. David/ geboren/ DF/ Davidsfonds/ Gift Noodstarfonds".

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1924, mei.

Auteurs:  Kennes, Hilde