Winkelhuis De Drij Limoenen

"De drij Limoenen", heropgebouwd omtrent de jaren 1920 naar ontwerp van A. Alpaerts (zie inscriptie gevel).

Diephuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Klokgevel met natuurstenen parement: geordonneerd door de superpositie van geblokte pilasters; in de middentravee met respectievelijk Ionische en Korinthische kapitelen. Rechthoekige vensters; op de borstweringen der bel-etage: balusters en centraal paneel met rankwerk en schaal met drie limoenen. Middentravee bekroond door gebroken fronton. Top tussen voluten, gemarkeerd door rondboogvenster, balustrade en gebogen fronton met topstuk. Arduinen winkelpui tussen pilasters met verdiepte schacht, die een hoofdgestel met kroon- en tandlijst dragen.

Auteurs:  Kennes, Hilde