Winkelhuis De Olifant

Eertijds winkelhuis zogenaamd "De Oranienboom", na de wederopbouw met zelfde functie "De Olifant". Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), waarvoor bouwaanvraag van 1920 naar ontwerp van J.B. Van Bouchout.

Eclectische klokgevel met natuurstenen parement, geopend door steekboogvensters in geprofileerde omlijsting met geknikte bovenhoeken. Tussen tweede en derde bouwlaag: kordon en tandlijst, gebogen boven de centrale travee en gedragen door rolwerkconsoles. Reliëf van olifant op de borstwering van het middelste bel-etagevenster. Top tussen voluutvormige vleugelstukken, onder gebogen kroonlijst met siervaas. Aangepaste begane grond.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1920, eerste halfjaar.

Auteurs:  Kennes, Hilde