Herberg 't Lieve Vrouwke

Eertijds brouwerij "De Vijfhoeck", mogelijk stadsbrouwerij, later herberg " 't Lieve Vrouwke", benaming ontleend aan de aanpalende woning. Diephuis van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder steil zadeldak (kunstleien), volledig verbouwd in 1930-1931.

Verankerde puntgevel in vereenvoudigde neotraditionele stijl; opgetrokken uit baksteen met verwerking van natuursteen voor sokkel, omlijstingen, topaflijning en steigergat. Rechthoekige muuropeningen waaronder kruiskozijnen. Rechthoekige muuropeningen in de zijgevel en begroeide achtergevel.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Gebouwen, Lier, Grote Markt nummer 58.
  • LENS A. en MORTELMANS J., Gids voor oud Lier, Antwerpen, 1980, p. 54-55.