Wolterslaan

In 1916 op de zogenaamde Heirnis aangelegd. Zie Heernisplein en Scheldeoord. Beide straatwanden afgezet met doorsnee-rijhuizen, voornamelijk daterend uit tweede kwart 20ste eeuw. Vermeldenswaardig en opvallend ondermeer door hun kleurrijk bakstenen gevelparement zijn nummer 121 en nummer 127 naar ontwerp van architect E. Snoeck (volgens opschrift gevelsteen). Beide gevels met gemarkeerde en verhoogde deurtravee met toepassing van decoratieve gekleurde glas-in-lood-ramen in het bovenlicht van de deur en het bovenvenster: nummer 121 met voorstellingen van vogels en insecten, nummer 127 met geometrische motieven.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent.
Auteurs:  Verbeeck, Mieke