Burgerhuis Venus Bergh

In de 19de eeuw gekend als "den Arend"; drie traveeƫn en drie bouwlagen onder afgesnuit leien zadeldak, uit het vierde kwart van de 18de eeuw met 19de-eeuwse toevoegingen.

Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel tussen flankerende hoeklisenen, doorlopend van tweede naar derde bouwlaag. Rechthoekige vensters met beschilderde lekdrempels, tot kordon doorgetrokken op de tweede bouwlaag; ijzeren hekjes. Florale motieven op de borstwering van de derde bouwlaag en op de fries. Begane grond bestaande uit arduinen pui tussen hoeklisenen met verdiepte schacht en guirlandes; rechthoekige aangepaste muuropeningen. Rechthoekige deur met bovenlicht voorzien van monogram BK.

Interieur uit de tweede helft van de 19de eeuw met stucplafonds, Engelse trap onder bovenlicht en schouw.

Auteurs:  Kennes, Hilde