Winkelhuis De zeven sterren

"De zeven sterren", (zie opschrift fries), woon- en sterfhuis van de Lierse historicus en letterkundige Anton Bergmann.

Breedhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen, onder pseudo-mansardedak (kunstleien), als winkel heropgebouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bouwaanvraag zonder datum of architect in bundel van 1923. Tweeledige, gecementeerde topgevel met kruiskozijnen; balusters op de borstweringen der tweede bouwlaag. Top onder driehoekig fronton, afgelijnd door voluten met siervazen; tweede geleding gemarkeerd door oculus tussen guirlandes en rolwerk.

Behouden ordonnantie met eenvoudige pui op de begane grond; afgeronde beglazing en verdiepte ingang rechts.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1923, mei - augustus.
  • LENS A. en MORTELMANS J., Gids voor oud Lier, Antwerpen, 1980, p. 42.