Paul Fredericqstraat

Slechts in 1930 afgelijnde rechte verbindingsstraat tussen de Meersstraat en de Koning Albertlaan. Homogeen straatbeeld met kleinschalige (drie bouwlagen) een- en meergezinswoningen, voornamelijk in zakelijke baksteenarchitectuur.

Algemene ordonnantie: vlakke onderbouw met deur en breed venster en verticaal gemarkeerde bovenverdiepingen met strakke overkragende bakstenen erkers of licht uitspringende venstertraveeën. Ruime vensters en plat dak. Talrijke panden zijn gesigneerd en gedateerd: nummer 17-31 W. Rooms, nummer 38 J.B. Roelandt, nummer 43-45, 47 en 53 A. Segers, nummer 49 M. Mornie, nummer 54 Armand Liebert, nummer 73, 75-77 Th. Desmet, nummer 76 en 84 André Claessens, respectievelijk van 1933 en 1932, nummer 90 Emile De Nil, nummer 99 Ernest Snoeck.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke