Winkelhuizen Dry Coningen en Guldenbergh

Tekst van Winkelhuizen Dry Coningen en Guldenbergh (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/10331)

Bouwaanvraag voor nummer 17 van 1920 naar ontwerp van J. Evrard. Twee diephuizen van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien en mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Vereenvoudigde puntgevels, deels gecementeerd, deels met natuurstenen parement; meestal rechthoekige vensters (geknikte bovenhoeken in nummer 17). Benadrukte middentravee als geblokt risaliet met muuropeningen in doorlopende schouderboogomlijsting en centrale guirlande in nummer 16; bij nummer 17 centrale deurvensters met balkon. Aangepaste begane gronden: bij nummer 17, gebouwd als winkelhuis, geflankeerd door geblokte lisenen met links jaartal 1914 (vernieling) en rechts 1921 (wederopbouw).

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1920, september - december.

Auteurs:  Kennes, Hilde