Winkelhuis Mechelen

Breedhuis, oorspronkelijk met winkelpui, van één travee en drie bouwlagen. onder zadeldak (mechanische pannen), in verzorgde neorococostijl.

Klokgevel met natuurstenen parement, waarvoor bouwaanvraag van 1920 naar ontwerp van J. Van Peborgh (zie ook opschrift gevel). Verwerking van arduin voor omlijstingen en topaflijning. Verschillende boogvormige muuropeningen in rocaille-omlijstingen. Markante halfronde erker op de bel-etage met hogerop deurvenster en balkon. Oculus in top, afgelijnd door voluten en bekroond door waterlijst met rocaillesluitsteen. Oorspronkelijke winkelpui vervangen door ijzeren poort.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1920, september - december.
  • JANSSENS P., Persoonlijk archief.