Apotheek Het Moleneyzer

Zogenaamd Het Moleneyzer, sedert 1431 bekend onder deze benaming, gebouwd als apotheek, waarvoor bouwaanvraag van 1917 naar ontwerp van F. Flerackers; wederopbouw gesteund door het hulpcomité "Oeuvre Suisse en Belgique" (zie O.S.B. op gevel).

Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), in neo-Lodewijk XV-stijl. Natuurstenen halsgevel, gevat tussen geblokte hoekpilasters. Steekboogvensters met geknikte bovenhoeken in geprofileerde omlijsting met casementen op de borstweringen (met opschrift "Apotheek" en "Drogerij"). Benadrukte middentravee met spiegelboogvormige muuropeningen; balkon op bel-etage. Top tussen vleugelstukken onder gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1917, tweede halfjaar.

Auteurs:  Kennes, Hilde