Felix Timmermansplein

Eertijds zogenaamde "Messenstraat" of "Messenpleintje", gelegen ten zuidoosten van de Grote Markt aan de Nete, tot de Eerste Wereldoorlog met bouwblok in de bedding tegenover de huidige nummers 1-2. Opgenomen in de stedenbouwkundige wedstrijd (1919) voor de reconstructie van de Vismarkt, zie aldaar; het advies van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen volgend wordt in 1920 definitief afgezien van zijn wederopbouw, onder meer om hygiƫnische redenen.

Heden rechthoekig gekasseid plein met treurwilgen. Ten zuiden bevindt zich "De Fortuin", een voormalige graanopslagplaats, en centraal staat het 17de-eeuwse buildragershuisje. Voorts gekarakteriseerd door bebouwing uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Nummers 3, 4, 6 met bouwaanvraag van 1910; nummer 5 met behouden houten winkelraam.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1910.
  • CEULEMANS L., Wandeling door Lier, Lier, 1980, p. 42-43.