Boomgaardstraat

Oude grensweg tussen de Vrijheid Antwerpen en de Heerlijkheid Berchem; kronkelend verloop. Pare zuidoostelijke zijde op Berchems grondgebied met bebouwing uit de 19de en 20ste eeuw; opvallende schaalverschillen, één (bij voorbeeld nummer 122) tot drie bouwlagen. Nabij Grotesteenweg enkele gebouwen deel uitmakend van brouwerij De Koninck (zie Mechelsesteenweg nummer 291). Nummers 348-350, eenheidsbebouwing van cafés op hoek tegenover vroeger station; bakstenen lijst- en topgevels, eclectische stijl met neo-Vlaamse renaissance-inslag, circa 1910, aansluitend bij nummers 340-346. Nummers 6, 8, 122, 198, 206, 258, 260, 284, 306, 308 en 312 met houten winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet