Waterstraat

Rechte straat in het noordoostelijke deel van Ekeren-Centrum. Overwegend architectuur uit het derde kwart van de 20ste eeuw en enkele eenvoudige landhuizen, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, onder meer nummers 20 en 24 met cottage-elementen. Halverwege, doch achterin gelegen, sober neogotisch parochiekerkje (Ekeren-Bunt parochie sedert 1966), toegewijd aan Sint-Theresia; georiƫnteerd en ingebouwd bakstenen bedehuis, opgericht in 1948. Interieur met houten beeld van Onze-Lieve-Vrouw en kind met wereldbol en scepter uit de tweede helft van de 17de eeuw; voorts 19de-eeuwse sculpturen en recent meubilair.

• JANSEN J., Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen. Provincie Antwerpen. Kanton Kapellen, Antwerpen-Brussel, 1977, p. 15.

Auteurs:  Kennes, Hilde