Ter Rivierenlaan

In Deurne-Noord van Turnhoutsebaan naar Ter Heydelaan, Rivierenhof; naamgeving op 29/9/1927.

Lintbebouwing van lage bouw, daterend vanaf rond 1925; voortuintjes, gelijkvloerse- en keldergarages; nummers 99, 101, 105, 147, 153, 185 en 46 alle gesigneerd Karel Van Looy, nummer 35 J. Lemmes, nummer 89 R. Ceulemans, nummer 187 J. Wartel, nummer 215 Jan Sels-Vermeiren, nummer 64 L. Pingnet, nummer 210 R. Bossaerts en nummer 236 R. De Meyer, alle met bouwaanvragen tussen 1933 en '38 met uitzondering van de nummers 89 (1949) en 105 (1947); nabij Turnhoutsebaan recente hogere flatgebouwen in plaats van voormalige tuinwijk "Heldenstad".

• Gemeentelijk archief Deurne, bouwdossiers.

Auteurs:  Plomteux, Greet