Wiegstraat (Antwerpen historische binnenstad)

Van Meirbrug tot Schrijnwerkersstraat-Korte Gasthuisstraat. Grensstraat in de 14de eeuw aangelegd op de binnenkant der omheiningsgracht; haar eerste benaming was "Ramshoofdvest"; de huidige naam is ontleend aan het huis nummer 24 zogenaamd " 't Peerd in de Wieghe".

Winkelwandelstraat. Op de zuidzijde: lijstgevels, deels met oude kernen, geritmeerd door punt- (nummer 12) en trapgevel (nummer 16), meestal bepleisterd en beschilderd in de tweede helft van de 19de eeuw; enkele met fraaie stuccodecoratie. Moderne bebouwing op en naast hoek Meirbrug.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek