Eugeen Woutersstraat

Straat ten noordwesten van het centrum. Voor een groot gedeelte ingenomen door de "Tuinwijk" van 1921-1925, die tegemoet kwam aan de woningnood na de Eerste Wereldoorlog. Uit dezelfde periode dateert de oprichting van de Maatschappij voor Goedkope Woningen (1921). De hoofdas van de vermelde wijk wordt gevormd door de Eugeen Woutersstraat; de woningen, diverse varianten van gekoppelde eengezinswoningen met voortuintjes, vertonen kenmerken van het vereenvoudigd regionalisme. De tuinwijk strekt zich verder uit over de Cederstraat, de Noordstraat, L. Smitsstraat en Neerweg. De straten werden aangelegd in de periode 1930-1935; stilistisch gezien horen ook een aantal huizen thuis in deze periode, onder meer Cederstraat.

• HERTELEER L 1986: Geschiedenis van Heist-op-den-Berg 1795-1976, Heist-op-den-Berg, 67-68.

Auteurs:  Kennes, Hilde