Persoon

Feyt, Antoine

ID
9404
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9404

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burger- en winkelhuis in neoclassicistische stijl met pakhuis

Vlasmarkt 18-20 (Antwerpen)
Burger- en winkelhuis in neoclassicistische stijl, in 1895 gebouwd in opdracht van de heren Koëhler en Van Dyck door Antoine Feyt. L-vormig pakhuis waarvan de oostvleugel in opdracht van Constant Hynen-Sterckx door Louis Gife uit 1900.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Edelinckstraat 22 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, naar een ontwerp door Antoine Feyt uit 1875. Opdrachtgever was de heer P.A. Malissart, 'commissionnaire en marchandises' van beroep. Het hotel Malissart is representatief voor het oeuvre van de architect, die in Antwerpen van begin jaren 1870 minstens tot omstreeks 1900 actief was.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Isabellalei 86 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl naar een ontwerp door Antoine Feyt uit 1886, opgetrokken in 1887. Opdrachtgever was de heer J. Koëhler, die eerder in 1886 door de architect al een bestaande woning had laten verbouwen en twee nieuwbouwwoningen optrekken in de Grétrystraat.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Lange Lozanastraat 121 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Janssens, naar een ontwerp door Antoine Feyt uit 1901. Het gebouw behoort tot de laatst gekende realisaties van de architect, die in Antwerpen actief was vanaf begin jaren 1870.


Geheel van zeven neoclassicistische burgerhuizen en winkels

Schuttershofstraat 27-39 (Antwerpen)
Neoclassicistisch geheel van twee burgerhuizen en vijf winkelhuizen, gebouwd in opdracht van het Bestuur der Burgerlijke Godshuizen (huidige OCMW), naar een ontwerp door de architect Antoine Feyt uit 1888.


Gekoppelde winkel- en burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Mechelsesteenweg 3-5, 13-15 (Antwerpen)
Gekoppelde winkel- en burgerhuizen in neoclassicistische stijl, nummers 3-5 gebouwd in opdracht van baron Adolphe de Stein naar een ontwerp door de architect Jan Schaeps uit 1875, nummers 13-15 in opdracht van de weduwe Lalmant naar een ontwerp door de architect Antoine Feyt uit 1874.


Herenhuis in second-empirestijl

Pieter van Hobokenstraat 9 (Antwerpen)
Herenhuis in second-empirestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1860 tot zijn huidige vorm verbouwd in opdracht van de koopman Louis Falcon. De jeneverstoker Théophile Meeûs liet het hotel in 1888 door de architect Antoine Feyt met twee traveeën uitbreiden.


Magazijn van distillerie De Sleutel

IJzerlaan 66-74 (Antwerpen)
Pakhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl gebouwd in opdracht van Louis Meeùs van distillerie De Sleutel, naar een ontwerp door de architect Antoine Feyt uit 1888.


Modelwoningen

Scheldestraat 65-67 (Antwerpen)
Deze twee woningen werden samen met het in 1912 reeds gesloopte huis ontworpen door architect Antoine Feyt in opdracht van de Société Anonyme du Sud d'Anvers.


Modelwoningen

Scheldestraat 54-56 (Antwerpen)
Deze twee woningen werden samen met het ondertussen verbouwde nummer 58 ontworpen door architect Antoine Feyt in opdracht van de Société Anonyme du Sud d'Anvers.


Neoclassicistische winkelhuis

Begijnenstraat 26 (Antwerpen)
Linker deel van een oorspronkelijk geheel van drie gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van het Bestuur der Burgerlijke Godshuizen, naar een ontwerp door Antoine Feyt uit 1892.


Twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Verdussenstraat 21-23 (Antwerpen)
Geheel van twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heren Vranckx, naar een ontwerp door Antoine Feyt uit 1881. De woningen maken deel uit van een gaaf bewaard huizenblok (Verdussenstraat 11 tot 31), dat representatief is voor de oorspronkelijk, overwegend neoclassicistische bebouwing van deze wijk, daterend uit de jaren 1880 en 1890.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Korte Gasthuisstraat 13-15 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl, naar een ontwerp door Antoine Feyt uit 1879, opgetrokken in 1880. Opdrachtgever was de arts P.E. Frémie. Het gebouw is representatief voor het oeuvre van de architect, die in Antwerpen van begin jaren 1870 minstens tot omstreeks 1900 actief was.


Thema's

Ontwerper van

Quinten Matsijslei


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Feyt [online], https://id.erfgoed.net/personen/9404 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.