Persoon

Van Weert, Jan

ID
5555
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5555

Beschrijving

Zoon van de aannemer Paul Van Weert.

  • Gegevens van Marcel Windey, oktober 2016.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 130 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Ferd. Hamels, naar een ontwerp door de architect Jan Van Weert uit 1905. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

De Damhouderestraat 6 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Jan Peeraer, naar een ontwerp door Jan Van Weert uit 1905. Het gebouw behoort tot het vroege oeuvre van de architect, die in Antwerpen actief was van omstreeks 1900 tot kort na de Tweede Wereldoorlog.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Van Peltstraat 23 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Léon Tournade, naar een ontwerp door Jan Van Weert uit 1906. Het gebouw behoort tot het vroege oeuvre van de architect, die in Antwerpen actief was van omstreeks 1900 tot kort na de Tweede Wereldoorlog.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Uitbreidingstraat 556 (Antwerpen)
Dit burgerhuis in beaux-artsstijl werd ontworpen in 1923 door architect Jan Van Weert uit Merksem. De stijl straalt met zijn natuurstenen parementen, klassiek Franse ornamenten en zorgvuldig uitgevoerd schrijn- en smeedwerk een ernstige, eerder behoudsgezinde status uit.


Eclectische meergezinswoningen

Volkstraat 36-38 (Antwerpen)
Op de hoek van de Volk- met de Scheldestraat werd rond 1906 dit eclectische samenstel van twee meergezinswoningen met winkelgelijkvloers gebouwd. Het complex werd ontworpen door architect Jan Van Weert in opdracht van Jan Ebbeni.


Gedenksteen Eerste Wereldoorlog

Van Heybeeckstraat (Antwerpen)
Op bakstenen sokkel geplaatste gebeeldhouwde hardstenen gedenksteen met onderaan leeuwenfiguur, overgebracht van het oude, in 1944 verwoeste gemeentehuis van Merksem.


Geheel van drie burgerhuizen in art-nouveaustijl

Van Peltstraat 28-32 (Antwerpen)
Geheel van drie burgerhuizen in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de heer A. De Coninck, naar een ontwerp door Jan Van Weert uit 1906. Het vastgoedproject behoort tot het vroege oeuvre van de architect, die in Antwerpen actief was van omstreeks 1900 tot kort na de Tweede Wereldoorlog.


Geheel van drie meergezinswoningen in art-nouveaustijl

Nieuwstad 2-6 (Antwerpen)
Geheel van drie meergezinswoningen met café en winkels in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van de heer G. Van Hoof, naar een ontwerp door Jan Van Weert uit 1907. Architect en bouwheer dienden kort na elkaar drie alternatieve projecten in voor het complex op de hoek van Nieuwstad en Oudevaartplaats, waarvan de eerste twee werden geweigerd wegens het overschrijden van het toegestane aantal verdiepingen.


Meergezinswoning in art-nouveaustijl

Oudeleeuwenrui 33 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Jan Pieter Hubert Mingels, naar een ontwerp door Jan Van Weert uit 1907.


Meergezinswoning met smidse en café in art-nouveaustijl

Falconplein 36 (Antwerpen)
Meergezinswoning met smidse en café in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van de hoefsmid Emile Vermeiren, naar een ontwerp door Jan Van Weert uit 1908. Het gebouw behoort tot het vroege oeuvre van de architect, die in Antwerpen actief was van omstreeks 1900 tot kort na de Tweede Wereldoorlog.


Neoclassicistische meergezinswoning

Volkstraat 66 (Antwerpen)
Deze grote neoclassicistische meergezinswoning werd rond 1906 gebouwd voor de heer Muller naar ontwerp van architect Jan Van Weert.


Résidence Van Rijswijck

Jan Van Rijswijcklaan 279-281 (Antwerpen)
Geheel van twee flatgebouwen in art deco, opgericht als een complex met huurappartementen door de ondernemer François Amelinckx-Van Haelst. De eerste bouwfase betrof het hoekgebouw met de Populierenlaan, ontworpen door architect Jan Van Weert in 1929.


School

Borrewaterstraat 70 (Antwerpen)
Opgericht als gemeentelijke meisjesschool tussen 1930 en 1935 naar ontwerp van Jan Van Weert. Bakstenen schoolvleugels ingeplant rondom een rechthoekige speelplaats.


Stella Marisinstituut

Terlindenhofstraat 150 (Antwerpen)
Gebouwen gelegen binnen het bouwblok, rondom rechthoekige speelplaats, bereikbaar via art-decogetinte toegang naar ontwerp van J. Van Weert van 1925. Eerste gebouw met vier klassen en overdekte galerij opgericht in 1911.


Thema's

Ontwerper van

Oudekerkstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Weert [online], https://id.erfgoed.net/personen/5555 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.