Persoon

Covemaeker, Henri

ID
12570
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12570

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Beeld De seizoensarbeider

Stokstraat (Houthulst)
Beeld van de "seizoensarbeider". Beeld van 1968 deel uitmakend van een reeks beelden van beeldhouwer Henri Covemaeker (Klerken), met voorstelling van voorheen belangrijke plaatselijke beroepen en ambachten (ambachten, landbouw, seizoensarbeid enzomeer).


Beeld De Smid

Holleweg (Houthulst)
Beeld "De smid" naar ontwerp van beeldhouwer Henri Covemaeker (Klerken). Beeld van 1968, deeluitmakend van reeks beelden als ode aan de plaatselijke tewerkstelling in de 19de eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw (ambachten, landbouw, seizoensarbeid enzomeer).


Beeld De Zaaier

Smissestraat (Houthulst)
Beeld van de "zaaier" op het "Coppensplein" (zie straatinleiding). Beeld van 1968 deel uitmakend van de reeks beelden van beeldhouwer Henri Covemaeker (Klerken), met uitbeelding van voorheen belangrijke plaatselijke beroepen en ambachten (ambachten, landbouw, seizoensarbeid enzomeer).


Beeld Kantwerkster

Smissestraat (Houthulst)
Beeld "kantwerkster" van 1968, deel uitmakend van een reeks beelden van beeldhouwer Henri Covemaeker (Klerken), met voorstelling van voorheen belangrijke plaatselijke beroepen en ambachten (ambachten, landbouw, seizoensarbeid enzomeer).



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Covemaeker [online], https://id.erfgoed.net/personen/12570 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.